Ga naar de inhoud
  • Medisch
  • GGZ
  • Congressen
  • Thema’s
  • Producten
  • Over ons
  • Partners
Menu
  • Medisch
  • GGZ
  • Congressen
  • Thema’s
  • Producten
  • Over ons
  • Partners
Nieuwsbrief

Positieve Gezondheid en gezondheidspercepties van mensen met een lage SES

  • Francisca Flinterman, Pascal Bisscheroux, Paula Dijkema, Frank den Hertog, Marja de Jong, Anita Vermeer en Manon Vosjan
  • Bron: Tijdschrift voor gezondheidswetenschappen
  • 12 november 2021

In 2011 lanceerde Machteld Huber met een internationaal team van gezondheidsexperts een nieuw concept van gezondheid: gezondheid als het ‘vermogen om je aan te passen en je eigen regie te voeren in het licht van de fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven’. In een vervolgonderzoek onder allerlei stakeholders is dit concept geoperationaliseerd tot het concept Positieve Gezondheid, bestaande uit 33 indicatoren of aspecten van gezondheid, onderverdeeld in zes dimensies. Positieve Gezondheid wordt in de praktijk veelal gevisualiseerd als een spinnenweb (fig. 1).

Lees hieronder het volledige artikel:

Gerelateerde artikelen

Voeten met verschillende pijlen in alle richtingen- concept doorverwijzing
Zorg zoekt naar houvast bij doorverwijzing naar leefstijl
Lees verder »
gezonde voeding, met weegschaal, glucosemeter etc
Voedingscentrum stopt met advies aan patiënten
Lees verder »

Producten

Kwaliteit en veiligheid in patiëntenzorg

Boeken

Evidence-based diëtetiek – Principes en werkwijze

Boeken

Gedragsverandering

Boeken

Effectieve leefstijlgesprekken

Boeken

Leerboek voeding

Boeken

Leefstijlgeneeskunde in de praktijk

Boeken

Alle producten
Bekijk alle producten
2025 BSL Media & Learning, onderdeel van Springer Nature 
Privacy statement | Disclaimer | Voorwaarden
Search